Vendi im http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/122705287_2687546314820028_828806329186175387_n.jpg

Komuna e Deçanit nuk lëviz nga 4 pikat rreth hidrocentralitKryetari i Komunës z.Bashkim Ramosaj ,bashkë më Drejtorin e Urbanizmit z.Ramë Melaj, kanë pritur sot në takim Komisionin Hetimor Parlamentar, mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për leje te hidrocentraleve në Republikë e Kosovës.

Në ketë takim u diskutua se si do të veprohet më tutje pasi ditë më parë I është ndaluar prodhimi i Energjisë, Kompanis Kelkos-Energy deri në një vendim të ri.

Kryetari Ramosaj, pasi njoftoi komisionin për dëmet që i ka shkaktuara ambienti Kelkos-Energy , duke e degraduar ambienti kërkoi nga ky Komision që të insistohet për përmbushjen e katër kritereve të cilat burojnë nga Ministria e Ambientit dhe Kelkos-Energy e të cilat janë:

1.Kompania Kelkos-Energy, duhet të respektoj minimumin biologjik të lumit, për arsye që të mos ketë ndikim negativ drejtpërdrejt në florën dhe faunën grykës së Deçanit.
2. Duhet të behët rivitalizimi i skarpave të rrugës ku janë zhvilluar punimet dhe njëkohësisht rivitalizimi i shtratit të lumit i cili është degraduar në mas gjatë kryerjes së punimeve.
3.Kompania Kelkos-Energy, duhet të bëjë ndërtimin e liqenit akumulues në Zallin e Rupës , në mënyrë që furnizimi i hidrocentraleve të behët nga ky Liqe akumulues e në asnjë mënyrë nga lumi i cili futet në gypa.
4. Kompania Kelkos-Energy e ka për obligim që të bëjë asfaltimin ose të nxjerr pëlqimin për segmentin e rrugës R-108 që është brenda Zonës së Veçantë të Mbrojtur në të cilën ka ndërtuar hidrocentralin dhe ka vendosë përqoja –stabilimente nëntokësore.

“Ne si Institucion Komunal, nuk heqim dorë nga këto 4 pika për të cilat janë të njoftuar të gjithë aktorët e relevant në dhënien e lejes poashtu edhe vet kompania Kelkos-energy”, tha Ramosaj në fund të takimit.

Të fundit

Ndahen 160 bursa për studentët e Drenasit

Studentët përfitues të bursës për vitin akademik 2020/2021 të Komunës së Drenasit kanë nënshkruar kontratat për marrjen e bursës. Në sallën e Kulturës, 160 studentët përfitues të bur

Moti për nesër

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka njoftuar se të dielën do të mbajë mot i vranët dhe me intervale me diell. Sipas institutit, temperaturat minimale do të lëvizin ndërmjet -2 deri -1 g

Ahmeti: Javën e ardhshme hapet konkursi për projektimin arkitektonik të sallës koncertale

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka bërë të ditur se javën e ardhshme do të hapet konkursi ndërkombëtar për projektimin arkitektonik të sallës koncertale. Ahmeti me anë t

Komuna e Prishtinës ofron 50 euro ndihmë për të gjithë të infektuarit me virus Covid-19

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ka bërë të ditur se do të dërgojnë propozim në Kuvendin Komunal që çdo qytetari të Prishtinës që është i konfirmuar me coronavirus të

Bekim Jashari: Nuk do ta dekorojmë qytetin për festa, paratë shkojnë për familjet në nevojë

Kryetari i Skenderajt, Bekim Jashari ka njoftuar se komuna që drejton nuk do të dekorohet për festat e fundvitit. Jashari ka thënë marrë parasysh gjendjen ekonomike si pasojë e pandemisë, mjet

Ndërtohen trotuaret të përcjellur me ndriqim publik në fshatin Smallushë

Në vazhdën e realizimit të shumë projekteve të interest publik, Komuna e Lipjanit ka përfunduar projektin e radhës për ndërtimin e trotuarëve me ndriqim publik në fshatin Smallushë për t

Info Tjera