Toka jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/mbjelljet-pranverore-drejt-p-euml-rfundimit_hd-1200x630-1.jpg

Çka mund të mbillni këtë muajPranvera ka ardhur dhe moti po nxehet kështu mund ta shijojmë plotësisht këtë kohë.

Është koha e të kënaqeni me miqtë me të gjitha të mbjellat në kopshtin tuaj.

Nuk keni përvojë në kopshtari?

Ja se cilat fruta dhe perime duhet t’i mbillni në prill, sipas Shoqatës Mbretërore Hortikulturore.

Çfarë mund të mbjell në prill?

Fruta
Prilli është koha e përsosur për të mbjellë “pemë frutore dhe shkurre të rritura në saksi”, shkruan në këshillat e RHS.

Mollët, kajsitë, boronicat, qershitë, fiqtë, rrushi, nektarinat, ullinjtë, pjeshkat, dardhat dhe kumbullat mund të rriten të gjitha në saski.

Do të duhet të keni kujdes kur bëhet fjalë për zgjedhjen e llojit dhe bazës (nëse është e nevojshme).

RHS rekomandon enë balte ose plastike me diametër 45 deri 50 cm.

Sigurohuni që bima juaj e frutave të jetë në diell të plotë, e ujitur bujarisht dhe të krasitet në mënyrë korrekte.

Perime
Keni shumë punë për të bërë kur bëhet fjalë për perimet tuaja në prill.

Panxhari, karrota, lulelakra verore, marule, presh, rrepë, qepë pranverore, bizele dhe spinaq i përhershëm të gjitha mund të mbillen jashtë në tokë të përgatitur mirë.

Gjatë këtij muaji, duhet të siguroheni që mbjelljet tuaja të hershme në natyrë janë të mbrojtura nga moti i ftohtë.

Të fundit

Platforma ‘agromarket ks’ pasuron tregun e blerjeve online në Kosovë

Projekti më i ri digjital që ndërlidh konsumatorët në mbarë Kosovën me fermerët dhe përpunuesit e produkteve ushqimore nga komunat Gjakovë, Suharekë, Shtërpce dhe Partesh lansohet së shpe

Mundësi për fuqizim të bujqësisë

Me qëllim të promovimit të zhvillimit të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës ekonomik rural në Kosovë, projekti “Zhvillimi i Qëndrueshëm dhe Gjithëpërfshirës Ekonomik Rural” (SIRED) s

Ideja brilante e fermerit për ta bërë më të mirë vitin 2020

2020 ka qenë një vit mjaft i tmerrshëm pa marrë parasysh se ku jetoni. Trazirat politike, padrejtësitë shoqërore dhe natyrisht pandemia në të gjithë botën, po kontribuojnë në një ndjenj

Mbi 260 hektar me grurë janë korrur në Deçan

Mbi 260 hektarë më grurë janë korrë këtë vit në Komunë e Deçanit , në ketë fushë llogaritët të jetë vit i bereqetshëm kështu tha drejtori i Bujqësisë z.Rifat Stojkaj. Stojkaj tha s

Shënohet dita e shalqirit dhe patates

Komuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në bashkëpunim me organizatën IKC edhe sivjet ka bërë promovimin e kulturës bujqësore të shalqirit duke shën

Ndryshimi i klimës mundëson në Evropë kultivimin e bimëve ekzotike

Ndryshimet klimatike po u sjellin fermerëve evropianë humbje për shkak të thatësirës. Por temperaturat e larta mundësojnë edhe kultivimin e frutave ekzotike. Vera më të nxehta, stuhi të më

Info Tjera