Toka jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/119019651_2644773759097284_5349850208768773064_o.jpg

Mbi 260 hektar me grurë janë korrur në DeçanMbi 260 hektarë më grurë janë korrë këtë vit në Komunë e Deçanit , në ketë fushë llogaritët të jetë vit i bereqetshëm kështu tha drejtori i Bujqësisë z.Rifat Stojkaj.

Stojkaj tha se krahasuar më vitin 2019 ku për një hektar më grurë rendimenti ishte 4000 mijë kilogram grurë ketë vit një hektar më grurë ka sjellë rendiment 4500-5000 kilogram.

“Në ketë sektor jam i kënaqur më vet faktin se edhe fermerët e komunës së Deçanit, tashmë kanë shtuar sipërfaqet e të mbjellurave më grurë nga viti në vit. Krahasuar më vitin 2019 ku kishim 83 fermer tashmë në vitin 2020 në ketë fushë është rritë numri i fermerëve 11 sosh kjo më bën të ndihemi mirë edhe në si sektor i bujqësisë sepse është rritë vetëdijesimi i qytetarëve për të punuar tokat e tyre bujqësore duke e ditur se sektori i bujqësisë luan rol të rëndësishëm në të ardhura të ekonomive familjare. Rendimenti i kënaqshëm dhe interesimi fermerëve të komunë së Deçanit na bën edhe në si Drejtori e Bujqësisë më përgjegjës ndaj kësaj kategorie duke nda mjete për subvencionim në vitin e ardhshëm njëkohësisht duke qen më afër te gjithë fermerëve për te ju ndihmuar në mënyrën e aplikimit ku edhe ketë vit Ministria e Bujqësisë do të vazhdojë me subvencionimin e grurit duke përfshi edhe pjesën e grandeve”, tha Stojkaj.

Të fundit

Çka mund të mbillni këtë muaj

Pranvera ka ardhur dhe moti po nxehet kështu mund ta shijojmë plotësisht këtë kohë. Është koha e të kënaqeni me miqtë me të gjitha të mbjellat në kopshtin tuaj. Nuk keni përvojë në ko

Platforma ‘agromarket ks’ pasuron tregun e blerjeve online në Kosovë

Projekti më i ri digjital që ndërlidh konsumatorët në mbarë Kosovën me fermerët dhe përpunuesit e produkteve ushqimore nga komunat Gjakovë, Suharekë, Shtërpce dhe Partesh lansohet së shpe

Mundësi për fuqizim të bujqësisë

Me qëllim të promovimit të zhvillimit të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës ekonomik rural në Kosovë, projekti “Zhvillimi i Qëndrueshëm dhe Gjithëpërfshirës Ekonomik Rural” (SIRED) s

Ideja brilante e fermerit për ta bërë më të mirë vitin 2020

2020 ka qenë një vit mjaft i tmerrshëm pa marrë parasysh se ku jetoni. Trazirat politike, padrejtësitë shoqërore dhe natyrisht pandemia në të gjithë botën, po kontribuojnë në një ndjenj

Shënohet dita e shalqirit dhe patates

Komuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në bashkëpunim me organizatën IKC edhe sivjet ka bërë promovimin e kulturës bujqësore të shalqirit duke shën

Ndryshimi i klimës mundëson në Evropë kultivimin e bimëve ekzotike

Ndryshimet klimatike po u sjellin fermerëve evropianë humbje për shkak të thatësirës. Por temperaturat e larta mundësojnë edhe kultivimin e frutave ekzotike. Vera më të nxehta, stuhi të më

Info Tjera