Toka jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/111393262_3129058177189320_8778810739587603262_o.jpg

Prezantohet udhëzuesi për modernizimin e serraveKryetari i Komunës së Drenasit Ramiz Lladrovci dhe Arbërije Gllareva u.d. Drejtoreshë e Drejtorisë për Bujqësi dhe Zhvillim Rural në Komunën e Drenasit pritën në takim këshilltaren e Crimson Capital Fund znj. Bernardina Krasniqi.

Me këtë rast znj. Krasniqi bëri prezantimin e Udhëzuesit për modernizimin e serrave ne Kosovë i dizajnuar nga Projekti “Përmirësimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve në
kultivimin e serrave në Kosovë”, financuar nga USAID-i dhe implementuar nga Crimson Capital Fund.

Udhëzuesi ka për qëllim ngritjen e vetëdijes së fermerëve lidhur me ndikimin e teknologjive të reja në përmirësimin e cilësisë së produkteve, uljes së shpenzimeve dhe rritjes së fitimit nga serrat.

Të fundit

Platforma ‘agromarket ks’ pasuron tregun e blerjeve online në Kosovë

Projekti më i ri digjital që ndërlidh konsumatorët në mbarë Kosovën me fermerët dhe përpunuesit e produkteve ushqimore nga komunat Gjakovë, Suharekë, Shtërpce dhe Partesh lansohet së shpe

Mundësi për fuqizim të bujqësisë

Me qëllim të promovimit të zhvillimit të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës ekonomik rural në Kosovë, projekti “Zhvillimi i Qëndrueshëm dhe Gjithëpërfshirës Ekonomik Rural” (SIRED) s

Ideja brilante e fermerit për ta bërë më të mirë vitin 2020

2020 ka qenë një vit mjaft i tmerrshëm pa marrë parasysh se ku jetoni. Trazirat politike, padrejtësitë shoqërore dhe natyrisht pandemia në të gjithë botën, po kontribuojnë në një ndjenj

Mbi 260 hektar me grurë janë korrur në Deçan

Mbi 260 hektarë më grurë janë korrë këtë vit në Komunë e Deçanit , në ketë fushë llogaritët të jetë vit i bereqetshëm kështu tha drejtori i Bujqësisë z.Rifat Stojkaj. Stojkaj tha s

Shënohet dita e shalqirit dhe patates

Komuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në bashkëpunim me organizatën IKC edhe sivjet ka bërë promovimin e kulturës bujqësore të shalqirit duke shën

Ndryshimi i klimës mundëson në Evropë kultivimin e bimëve ekzotike

Ndryshimet klimatike po u sjellin fermerëve evropianë humbje për shkak të thatësirës. Por temperaturat e larta mundësojnë edhe kultivimin e frutave ekzotike. Vera më të nxehta, stuhi të më

Info Tjera