Toka jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/FB_IMG_1598015438950.jpg

Shënohet dita e shalqirit dhe patatesKomuna e Vitisë, konkretisht Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në bashkëpunim me organizatën IKC edhe sivjet ka bërë promovimin e kulturës bujqësore të shalqirit duke shënuar “Ditën e Shalqirit” në fshati Gjylekar të Vitisë.

Ky vend është i njohur për kultivimin e kësaj kulture bujqësore dhe është një produkt shumë i kërkuar në tregun kosovar.

Me këtë rast Arlinda Sahiti, Drejtoresh e DBZHR-së në Viti, ka theksuar se ky aktivitet ka për qëllim promovimin e shalqirit cilësor të këtij fshati.

Ajo tha se Komuna e Vitisë, e në veçanti kryetari Haliti po bënë çmos që të ju dal në ndihmë fermerëve vitias që të realizoj projekte të shumta në fushën e bujqësisë.

Pos ditës së shalqirit në këtë komunë, konkretisht në fshatin Debelldeh shënohet “Dita e Patates”, pasi që ky lokalitet është e njohur për pataten e saj cilësore në vend.

Të fundit

Platforma ‘agromarket ks’ pasuron tregun e blerjeve online në Kosovë

Projekti më i ri digjital që ndërlidh konsumatorët në mbarë Kosovën me fermerët dhe përpunuesit e produkteve ushqimore nga komunat Gjakovë, Suharekë, Shtërpce dhe Partesh lansohet së shpe

Mundësi për fuqizim të bujqësisë

Me qëllim të promovimit të zhvillimit të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës ekonomik rural në Kosovë, projekti “Zhvillimi i Qëndrueshëm dhe Gjithëpërfshirës Ekonomik Rural” (SIRED) s

Ideja brilante e fermerit për ta bërë më të mirë vitin 2020

2020 ka qenë një vit mjaft i tmerrshëm pa marrë parasysh se ku jetoni. Trazirat politike, padrejtësitë shoqërore dhe natyrisht pandemia në të gjithë botën, po kontribuojnë në një ndjenj

Mbi 260 hektar me grurë janë korrur në Deçan

Mbi 260 hektarë më grurë janë korrë këtë vit në Komunë e Deçanit , në ketë fushë llogaritët të jetë vit i bereqetshëm kështu tha drejtori i Bujqësisë z.Rifat Stojkaj. Stojkaj tha s

Ndryshimi i klimës mundëson në Evropë kultivimin e bimëve ekzotike

Ndryshimet klimatike po u sjellin fermerëve evropianë humbje për shkak të thatësirës. Por temperaturat e larta mundësojnë edhe kultivimin e frutave ekzotike. Vera më të nxehta, stuhi të më

Zgjatet deri më 28 gusht afati i aplikimit për grante

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka zgjatur deri më 28 gusht 2020 afatin për aplikim për grante në kuadër të masave mbështetëse të Programit të Zhvillimit Rural të

Info Tjera