Shëndeti https://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/Mask.png.jpg

Njerëzit e vaksinuar mund të mos e mbajnë më maskënCDC (Centers for Disease Control and Prevention) ka dhënë një lajm të mirë për masat e parandalimit të virusit Covid-19.

Tashmë, sipas udhëzimeve të reja, njerëzit plotësisht të vaksinuar do të mund të veprojnë pa maskë në aktivitetet e tyre të përditshmërisë.

Në këto aktivitete përfshihen ecja, vrapi, ecja me biçikletë, grumbullimi i vogël i personave, apo drekat e darkat në restorant.

Edhe në shtetet që momentalisht është e detyruar mbajtja e maskës në ambientet publike, CDC mendon se ky rregull s’ka pse të zbatohet më nga personat plotësisht të vaksinuar.

Megjithatë, përjashtim bëjnë vendet e mbushura me shumë njerëz, si psh. grumbullimet e mëdha nëpër koncerte, ku është më e vështirë për t’u dalluar cili person është vaksinuar dhe cili jo.

Centers for Disease Control and Preention kanë publikuar një tabelë me udhëzimet e reja që duhet të ndjekë për aktivitete të ndryshme çdo person i vaksinuar plotësisht ose jo.

Aktivitetet më të sigurta janë ngjyrosur me ngjyrë të gjelbër për të vaksinuarit dhe jo të vaksinuarit plotësisht.

Aktivitetet më pak të sigurta mund t’i shihni në ngjyrë të verdhë dehe aktivitetet e rrezikshme janë ngjyrosur në ngjyrë të kuqe.

Të fundit

Pija që lufton pagjumësinë

Kjo bimë mjekësore është e pasur me vitamina A, B, D, E dhe K, hekur, kalcium, kalium, zink, magnez. Gjithashtu ndihmon në problemet me traktin urinar, sëmundjet e mushkërive dhe lodhjen kronik

Ushtroheni por nuk shihni rezultate? 5 gabimet që po bëni

Këto janë gabimet më të zakonshme të të ngrënit që mund të bëjnë ata që ushtrohen. Marrja e tepërt ose e pamjaftueshme e proteinave Në rastin e parë, proteina shtesë ka shumë mundësi

Zbuloni çfarë tregon forma e trupit për shëndetin e zemrës

Një studim i publikuar së fundmi në Revistën Evropiane për zemrën, thotë se forma e trupit e njeriut është sinjalizuesi më i mirë i sëmundjeve të zemrës. Në krahasim me indeksin e masë

Qumështi apo kosi, cili është më i mirë për mëngjes?

Produktet e bulmetit janë një pjesë e rëndësishme e çdo regjimi të shëndetshëm ushqimor. Megjithatë, në disa aspekte, përzgjedhja e llojit të duhur të produkteve të bulmetit bën një n

Balsami i mrekullueshëm për shëndetin dhe gjithë organizmin

Vetitë kuruese të lules së basanit, një bimë barishtore që në gjendje natyrale rritet kudo, janë të njohura në mbarë botën. Përdorimi i gjerë i kësaj bime në mjekësinë popullore apo

Mjekët e konsiderojnë minierë të vërtetë vlerash ushqyese

Shpeshherë janë quajtur edhe “Pema e paqes” për shkak të mbijetesës së bombës në Nagasaki, Molla e Lindjes, Pema e 7 Virtyteve apo Ushqimi i Perëndive etj, me pak fjalë hurma është fru

Info Tjera